★★★★★
Ækvator Akvavit, Oskar Davidsen & Co., 40%
Danmark
Det kunne lyde som en god historie fra de varme lande og et fedt marketingstunt sådan at sende sin akvavit fra København til Cape Town og tilbage igen. Hvad skulle den da der? Men der er god mening i galskaben. Den gode spiritus lagrer på gamle Madeirafade, og på turen frem og tilbage over Ækvator vugger den fine væske frem og tilbage og får aktiveret smagsstofferne i fadene, som også er påvirket af temperaturskift undervejs. Det har givet en meget aromatisk og blidt duftende akvavit med rige og søde noter af kommen, dildfrø og vanilje. De 40 procent alkohol er godt afrundet og opblødt af de søde fadnoter, så den ikke føles så sprittet og voldsom. Lækker akvavit til frokostbordet, når de røgede fiskevarer, kødet og de stærke gule oste kommer på bordet.
200 kr. hos Skjold Burne (160 kr. på tilbud fra 30. marts til 31. maj)
Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer