★★★★★
Susu’ Susumaniello, Risveglio, 2015
Susumaniello
Salento, Apulien, Italien
Helt nede fra bunden af Italien er man igen begyndt at lave vin på den næsten glemte lokale drue, Susumaniello, der har genetiske relationer til Sangiovese. Men Susumaniello er noget helt, helt andet end Sangiovese. Dufter varmt af sorte kirsebær, kogte blommer, mørk chokolade og vanilje. Det er så tilforladeligt, og man venter slet ikke det sanseangreb, man får med den første tår. En eksplosion af brombær, kaffe med fløde, kakao, kanel, tørret frugt, vanilje og meget mere, der får øjnene til at spærre op. Den er cremet i munden, hvor syren er ganske lav, mens tanninen alligevel giver den enorme bærsødme lidt modstand på vej ud. Det er virkelig en deler. Traditionalister med kærlighed til Bourgogne og Barolo vil hade den. Fans af søde rødvine vil kaste deres kærlighed på den. Jeg finder den sjov og interessant som en god oplevelse, og hvis jeg skal lave et ostebord med et godt udvalg af gule oste, så vil den faktisk gøre sig aldeles glimrende.
99 kr. v/6 fl. hos Andrup Vin