> Custom Text
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true });

★★★★

Tawny, Niepoort

Tawny, Niepoort

Tawny, Niepoort

Tourriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Cão, m.fl.

Douro, Portugal

Portvine har forsimplet navn efter farven. Ruby er rubinrød, og tawny er mere ovre i det læderbrunlige og brændt orange. Alle portvine begynder deres udvikling i det røde univers, men når man laver en tawny, får den en oxideret lagring. Her nedbrydes nogle af farvestofferne, og vi får over tid en brunlig vin med de karakteristiske noter af tørret frugt, chokolade og nødder.

Selv om denne Niepoort portvin har navn efter sidstnævnte kategori, har den stadig en del af sin røde kulør. Den har også kun lagret på fade i 3,5 år og er som sådan endnu ung, men helt drikkeklar, da den på flaske ikke vil udvikle sig meget mere.

Den er derfor en glimrende indgang til det kæmpeunivers af smagsoplevelser, som tawnytypen byder på. Dog er den langt fra så kompleks, som man kan finde i de aldersindikerede tawnys med blends af gennemsnitligt 10, 20, 30 eller 40 vine. Dog har vi både smag og duft af kirsebær, blommer, let tørret frugt og kun svage antydninger af nødder og orange. Meget sød og relativ kort i eftersmagen. Når det er sagt, er den en fornøjelse at drikke og en fin vin at servere til desserter i de selskaber, hvor vinen ikke får lov til at tage så meget opmærksomhed. Og så koster den altså ikke alverden på tilbud…

83 kr. v/6 fl. hos Skjold Burne i januar 2020. (Normalpris 110 kr.)

Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lost Password

Close